Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 25.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Tent Kopen

Tent Kopen

Wat is de beste tent voor u? U kunt op verschillende manieren kamperen met een tent. De keuze voor de meest geschikte tent is met name afhankelijk van de manier waarop u gaat kamperen. Houdt de ene persoon ervan om met de auto naar een warm land te rijden en de ander met de fiets van camping naar camping te gaan. Wanneer u met de fiets kampeert, heeft u uiteraard een lichtere tent nodig. Wanneer u met de auto gaat kamperen, kunt u meer meenemen. Voor elke kampeervakantie bestaat er een geschikte tent. En tenten kopen kan nu gemakkelijk online!

Hoe gaat u kamperen met de tent? Zodra u een tent wilt gaan kopen is het aan te raden om vast te stellen hoe u gaat kamperen. Onderscheid wordt daarbij gemaakt in drie soorten kampeervakanties die de keuze voor een tent kunnen beïnvloeden:

  • 1. Al trekkend kamperen met tent, ofwel dagelijks een stukje verder trekken naar een volgende kampeerlocatie.
  • 2. Semi-trekkend kamperen met tent, een aantal dagen verblijven op een camping en vervolgens verder trekken.
  • 3. Vast kamperen met tent, hetgeen wil zeggen: een bepaalde periode verblijven op één camping.

 

Al trekkend kamperen met tent

Wanneer u houdt van rondtrekken, dit kan bijvoorbeeld op de fiets of met de motor, zijn er twee zaken van groot belang voor de aan te schaffen tent: het tentje moet niet te groot zijn en dient zo min mogelijk te wegen. Maakt u voor het rondtrekken gebruik van een auto, dan zal het gewicht van het tentje weer een minder grote rol spelen.

Compacte en lichtgewicht tenten zijn meestal vervaardigd van gecoat polyester. Het voordeel van gecoat polyester is dat het relatief goedkoop is waardoor er goedkope tenten geproduceerd kunnen worden. Doordat dit doek weinig weegt en het snel opdroogt. Het nadeel van polyester doek tenten is dat deze condens gevoelig zijn en veelal wat slechter tegen uv-straling kunnen. Te veel uv-straling kan in dat geval leiden tot beschadiging van het tentdoek. Wanneer u trekkend gaat kamperen, zet u uw tent over het algemeen op aan het einde van een dag en ruimt hem weer op in de ochtend. Uw tent staat bij trekkend kamperen dus relatief weinig in de zon.

De stokken welke gebruikt worden voor een lichtgewicht tent worden over het algemeen gemaakt van de materialen aluminium of glasfiber. Hierbij dient u er rekening mee te houden dat aluminium sterker en lichter is dan glasfiber, maar ook daarentegen is het ook duurder.

 

Semi-trekkend kamperen met tent

Wanneer u uw tent meerdere dagen laat staan op een (zonnige) camping voordat u weer verder trekt naar een volgende plek spreken we van Semi-trekkend kamperen met tent. In dit geval heeft een tent die gemaakt is van polyester het al snel te zwaar te verduren. Voor dit soort vakanties is een tent gemaakt van polyester gecombineerd met katoen dan ook geschikter. Deze tenten kunnen daardoor beter tegen de zon en zijn daarbij ook lichter dan katoenen tenten.

 

Vast kamperen met tent

Wanneer u een langere periode blijft staan op een en dezelfde camping om te genieten, spreken we van vast kamperen met tent. In deze situatie is het aan te raden een katoenen tent te gebruiken. Deze katoenen tenten zijn over het algemeen het meest comfortabel in gebruik en ventileren zeer goed. Condensvorming aan de binnenzijde van uw tent, zoals u bij andere tenten in de ochtend zult ervaren, zult u dus niet tegenkomen. Daarbij wordt het voordeel geboden dat een katoenen tent een stuk beter tegen uv-straling kan in vergelijking met een polyester tent. Het nadeel van een katoenen tent is dat ze over het algemeen meer wegen dan polyester tentjes en daardoor minder geschikt om veelvuldig op en af te bouwen, vooral bij slecht weer. Een katoenen tent droogt daarbij relatief langzaam en nat afbreken en weer opzetten is niet goed voor de levensduur van deze tent.

Gemakkelijk online uw tent bestellen kunt u bij de online kampeerwinkel. Een ruim assortiment aan tenten van alleen de beste kwaliteit!