Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 25.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Tent

Tent

De tent is het oudste kampeermiddel dat er bestaat de tent heeft een rijke historie, wie kent de indianen tent genaamd Tipi niet. Nederlanders zijn echte tent kampeerders elk gezin heeft er wel eens mee te maken gehad. Als kleine bijzettent bivaktent of koepeltent of als grote gezinstent piramidetent, bungalowtent of tunneltent, allemaal verschillende type tenten. Het is bijna ondenkbaar dat u als kampeerder of vakantievierder nooit in een tent geslapen heeft.

De tent is het oudste kampeermiddel dat er bestaat. De tent heeft een rijke historie, wie kent de indianen tent genaamd Tipi niet. Nederlanders zijn echte tentkampeerders. Elk gezin heeft er wel eens mee te maken gehad. Als kleine bijzettent een bivaktent of koepeltent of als grote gezinstent een piramidetent, bungalowtent of tunneltent. Het is bijna ondenkbaar dat u als kampeerder of vakantievierder nooit in een tent geslapen heeft.

Tentvolutie

De tent is onderhevig aan verandering, geijkte modellen van vroeger zijn achterhaald. Begon het met de klassieke bungalowtent, met als voordeel veel gebruiksruimte en als nadeel groot pakvolume en veel stokken, kortom een grote puzzel om deze op te kunnen zetten. Heden ten dage zie je deze tenten niet meer in de kampeerwinkels. Ze worden enkel nog gebruikt door organisaties van verhuurtenten, hier is pakvolume en opzetgemak een minder belangrijk punt bij de aanschaf van een tent.

Piramidetent

Na de bungalowtent kwam de piramidetent. Deze tent had als voordeel minder tentstokken, daardoor een kleiner pakvolume, en een vastkuipgrondzeil. Het grote voordeel van een kuipgrondzeil is dat u bij regen geen last hebt van water, ongedierte of tocht in de tent. Het nadeel van de piramidetent is dat de tent enorm veel plaats nodig heeft op de camping en dat het een arbeidsintensieve tent is om op te zetten. Als het eenmaal staat is het een prachttent, maar daar gaan wel de nodige zweetdruppels aan vooraf voordat u zo ver bent. Het aanbod piramidetenten is nog zeer beperkt. Het merk Baco & Cabanon is er mee gestopt en richten zich nu beide op gezinstunneltenten.

Het merk Randstad is geheel van den tonele verdwenen. Het merk De Waard maakt als enige kwaliteitsmerk nog piramidetenten, maar ook daar is het assortiment al deels over gegaan op tunneltenten. Tunneltenten bieden namelijk ten opzichte van piramidetenten grote voordelen. Sneller opzetbaar, minder gebruiksruimte nodig op de camping, mits de tent voorgebogen boogstokken heeft. Tevens is de gebruiksruimte in de tent veel hoger doordat de wanden rechter lopen dan bij een piramidetent.

De betere tunneltenten van nu hebben tevens een afritsbaar kuipgrondzeil.. Bent u op zoek naar een kwaliteits tunneltent dan zijn er drie merken die hier toonaangevend zijn. Baco, Falco en Cabanon tenten.

Tent trends

De trend bij de aankoop van een tent zal dan ook voor u geen verassing zijn, dat is de tunneltent. Deze tent heeft als voordeel opzetgemak en veel gebruiksruimte in de tent. Op het gebied van tunneltenten heb je ca. 10 merken, ieder zijn eigen marktaandeel met specifieke eigenschappen.

Als aanvang heb je polyester tunneltenten met glasfiber aluminium of stalen boogstokken. Het nadeel van dit materiaal is dat het niet ventileert en een relatief korte levensduur heeft. Merken die zich op deze markt richten zijn o.a.: Safarica, Bardani, Outwell, Nomad, Eureka, Vango enz.

Mengvezel tenten

Je hebt ook tenten die gemaakt zijn van polyester met katoen, ook wel mengvezel genoemd. Nadeel: langzamer drogend dan polyester. Voordeel: ademend vermogen. Leefklimaat in tent is daardoor comfortabeler en heeft een langere levensduur. Bekende merken: Safarica, Bardani, Outwell, Nomad, Eureka, vango enz. Het materiaal katoen als buitententdoek heeft als voordeel nog beter ventilerend en als nadeel langzamer drogend. Het merk Bardani is in de middenklasse de absolute marktleider in de katoenen tunneltenten 220 grams M2, het nadeel van dit merk is dat scheerlijnen rondom noodzakelijk zijn.

Bent u opzoek naar een duurzame tunneltent met ademend vermogen waar geen scheerlijnen aan de zijkanten hoeven om de tent stabiel en stormvast neer te zetten, dan is het merk Cabanon 280 grams of Baco 320 grams katoen een aanrader.

De trend onder de tentdoeken is het onderhoudsvriendelijke tentdoek van Ten Cate, genaamd Touring doek. Dit doek heeft als voordeel snel drogend, geschikt voor zowel trekkend als vastkamp kamperen. Met als zeer belangrijk kenmerk: er ontstaat geen lekkage als u tegen het tentdoek aankomt tijdens regen. Dus laat de kinderen maar doen. Lekkage is wel van toepassing bij de andere doeksoorten als u hier tegen aankomt tijdens regen. Het merk Falco heeft hier een volledige lijn in.