Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • 25.000 m² kampeerwinkel in Bergeijk
  • Veilig online betalen
  • Uitstekende service!
  • Ons streven: levering binnen 2 werkdagen!

Tenten informatie

Tenten informatie

U bent opzoek naar tenten, maar weet niet welke tent het best bij u past. Hieronder volgt een overzicht van diverse modellen in tenten. Belangrijk bij de keuze van tenten is dat u vooraf uw gebruiksdoel in beeld brengt.

Bent u een kampeerder die veelvuldig opbouwt en afbreekt dan zijn de volgende aspecten belangrijk bij de keuze van tenten. Pakvolume, opzetgemak en materiaal keuze (bij voorkeur een tentdoek dat snel droog is). Aan deze omschrijving voldoet het materiaal polyester.

Tenten van katoen

De type tenten die gemaakt zijn van een mengvezel polyester/katoen hebben het voordeel van polyester dat het relatief snel droogt, maar ook ademend, hiervoor zorgt het materiaal katoen. Het nadeel is dat dit tentdoek langzamer droogt, maar door katoen toe te voegen aan het tentdoek verhoogt u het leefklimaat in de tent. Dit materiaal is uitermate geschikt voor mensen die de mogelijkheid willen hebben om met de tent te trekken, maar daarbij een aangenaam leefklimaat een belangrijk aspect vinden bij de aankoop van nieuwe tenten.

Het meest bekende materiaal onder de tenten is katoenen tentdoek. Het voordeel van dit materiaal is dat dit tentdoek het beste ademt van alle doeksoorten die er in de tentindustrie gebruikt worden. Het nadeel van tenten die gemaakt zijn van katoen of polyester/katoen is dat u van het doek af dient te blijven tijdens regen, anders heeft u een grote kans dat uw tent zal gaan lekken.

Nadat de tent weer geheel droog is geweest, is het lekkage probleem normaal gesproken verleden tijd. Hoe lichter het doek waar de tenten van gemaakt zijn, hoe sneller dat u een lekkage hebt doordat het tentdoek dan sneller verzadigd is met vocht. Vroeger was er enkel het materiaal katoen. Veel kinderen, nu ouders hebben hier nog steeds een syndroom van over gehouden. “Je moet van tenten afblijven tijdens regen, anders gaan ze lekken”. Katoenen tenten heb je in diverse doekkwaliteiten, variërend van 220 grams katoen tot 320 grams katoen per vierkante meter.

Tenten beter dan katoen

Door ontwikkelingen en onderzoeken is Ten Cate doekleverancier, van de betere tenten leveranciers, er in geslaagd een tentdoek te ontwikkelen wat duurzamer is dan katoen en geen lekkage geeft als u tegen het tentdoek aankomt tijdens regen. Er ontstaat zelfs geen lekkage als er bijvoorbeeld een stoel de gehele dag tegen het tentdoek aanstaat tijdens regen. Dit duurzame kwaliteit tentdoek noemt men Ten Cate Touring doek. Het materiaal is relatief licht in gewicht, snel drogend hierdoor geschikt voor zowel trekkend als vastkamp kamperen. Heeft een lange levensduur van ca. 60 tot 80 kampeerweken.

Is goed UV-bestendig en verkleurt nauwelijks door weersinvloeden. De micro poreuze acrylaat coating zorgt ervoor dat de verschillende merken tenten die gemaakt zijn van dit tentdoek ventileren onder alle weersomstandigheden. Bij warm en droog weer ventileert het minder goed als katoen, maar dan leeft u over het algemeen meer voor de tent of onder de luifel. Bij slecht weer ventileren katoen en mengvormen zoals polyester katoen niet, terwijl Ten Cate Touring doek wel ventileert, ook als het tentdoek nat is. Bent u dus opzoek naar tenten van een goede en duurzame doekkwaliteit, dan zijn tenten die gemaakt zijn van Ten Cate Touring doek een absolute aanrader. Het is het meest kindvriendelijke tentdoek dat er in tenten gebruikt wordt en waar u als ouder niet direct in hoeft te grijpen als kinderen tegen het tentdoek komen.